Logo Randolph Algera
Volg ons ook via:
Taalkeuze:

Internationale aandacht

Werk van Randolph Algera krijgt internationale belangstelling via het vierdaagse congres over Titus Brandsma. Zijn schilderijen o.a. van Bolsward zijn te koop.

Internationale belangstelling voor Bolswarder Titus Brandsma

In Nijmegen wordt vier dagen lang gesproken over het leven en de betekenis van Titus Brandsma (1881-1942). Zo'n internationaal congres over de Friese karmelietenpater is er nog nooit geweest.

Voor het Friesch Dagblad van 2 oktober 2023 schrijft Lodewijk Born een artikel over deze unieke bijeenkomst in de Radboud Universiteit, waar Brandsma ooit hoogleraar en rector was. De krant toont foto's met in het koor de drie aartsengelen in glas-in-loodramen en van het dubbelraam (zuidkant van de kerk) met Titus Brandsma tegenover de 'Dwaze Moeders'. ‘Bijna levensecht. Mensen kijken daar met bewondering naar, want die beeltenis is hoe Titus Brandsma echt was', aldus pastoor Nota. Brandsma is een voorvechter van vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, dat zie je in mijn ontwerp terug.

Na de brand in 2013 krijgt Randolph Algera de prestigieuze opdracht het hele interieur van de kerk opnieuw te ontwerpen en uit te voeren. 'Een bijzonder eervolle opdracht voor mij als kunstenaar'. Van vloer tot plafond, van wand tot wand, inclusief verlichting, meubilair en 32 glas-in-loodramen, 16 gezandstraalde ramen, alles is ontworpen door de beeldend kunstenaar. Bij de uitvoering werkt hij samen met beeldend kunstenaar Gabriëlle Westra. De verlichting en het meubilair is in samenwerking met het bureau van architect Cor Bouwstra, van wie hij alle vrijheid krijgt ze vorm te geven.

Kenners zijn van mening, dat Randolph Algera met deze opdracht moderne kerkgeschiedenis schrijft, die internationale aandacht verdient!

 

Titus Brandsma, nu ook in Delft Op de expositie ‘Fr11slân door de ogen van Vermeer' (t/m 29 okt. dagelijks te zien in het Vermeer Centrum Delft), hangt een schilderij over Bolsward, gemaakt door Randolph Algera. Ook daarin vind je het gebrandschilderde raam van Titus Brandsma terug.


In dit art- en community project zie je genomineerde buurten en bewoners uit de elf Friese steden in een innovatieve setting à la Vermeer, geschilderd door Randolph Algera (stadsgezichten) en Gabriëlle Westra (portretten). Friese Elfstedenkunst in het Vermeer Centrum Delft. In 2024 reist de tentoonstelling langs de Friese steden, te beginnen in Leeuwarden (het Fries Museum). Dan zijn ze vaak gecombineerd met lezingen en/of stadswandelingen. De schilderijen zijn trouwens te koop.

https://www.autrevue-evenementen.com/portfolio



Terug naar overzicht