Logo Randolph Algera
Volg ons ook via:
Taalkeuze:

Over Randolph Algera

OPLEIDING
Randolph Algera (1964) behaalt in 2015 zijn Mastertitel aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen en wint meteen de Prix de Norvège voor zijn schilderijen. Hij studeert ook enige tijd aan de Florence Academy of Art.


Stijl
Zijn stijl is een mix van realisme, impressionisme, fantasie met elementen van steampunk. Hij speelt met perspectieven en de wetten van de klassieke kunst. Hij werkt in hoge mate vanuit zijn gevoel. Zijn schilderijen zijn sfeervol, met veel symboliek en mystiek. Vaak is een bolvorm te ontdekken. De mens speelt een kleine rol in het geheel. Hij heeft een voorliefde voor architectuur en in zijn schilderijen reflecteert hij soms op de toekomst.

Werkwijze
Zijn landschappen ontstaan vrijwel altijd uit de fantasie. Schetsen en foto's ondersteunen Algera als hij werkt naar de natuur. (model of voorwerpen)
Palet
Hij schildert meestal met olieverf in een vereenvoudigd palet, op linnen of paneel, met een plat penseel. Door transparant en in lagen te werken, creëert hij diepte. Hij schildert met een zorgvuldig gedetailleerde penseelvoering. Randolph schildert al heel lang, maakt veel schilderijen en wandschilderingen; veel werk is al verkocht.
Exposities
Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. In Parijs, New York, St.-Louis, Lecce e.a.
Uniek

Algera is Meester Restaurator èn Meester Schilder, een combinatie met mogelijkheden!
Art-Decor
Zijn Mastertitel voor de Schilderkunst heeft zeker een toegevoegde waarde voor zijn restauratiebedrijf Art-Decor, dat hij in 1994 opricht. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in conservatie en restauratie in zijn eigen bedrijf, maar zit meer dan 40 jaar in het vak.

 

logo art decor klein

      logo autrevue klein

 

Galerie Autrevue

Hij richt in 2018 Galerie Autrevue op. Hij doet dit samen met zijn vrouw Gabriëlle Westra, ook Master in de Schilderkunst. Zij legt zich toe op de portretkunst en is meermalen genomineerd voor de Nederlandse Portret Prijs. In de galerie exposeren zij hun werk en dat van andere talentvolle kunstenaars uit binnen- en buitenland. Realistische en surrealistische schilderijen gecombineerd met sculpturen.
Docent
Algera is docent muurschilderingen aan de Klassieke Academie. Hij geeft regelmatig lezingen.
Zijn muurschilderingen zijn o.a. te zien in het UMCG (Blauwe patio), in hotel grand café In de Brouwerij in Leeuwarden en in Tjaarda Oranjewoud is sinds 2023 een wandschildering met als thema futurische architectuur en duurzame voeding. In Museumkerk Jan van Loon in Assen is een plafondschildering te zien, een meerjarenproject.

Evenementen
Hij organiseert evenementen zoals (Wild) Art-Diners, een zinnenprikkelend event op een toplocatie, waarbij muziek, film, poëzie, sprekers en haute cuisine gerechten gecombineerd worden met een kunstexpositie. De evenementen zoals 'Fr11slân door de ogen van Vermeer', een kunst- en mienskipproject, zijn o.a. te volgen op www.autrevue-evenementen.com

Prijzen

Voor zijn schilderijen - de Prix de Norvège (2015)

Nominaties - Schilderij van het Jaar voor 2 werken in 2019

Voor zijn inzet m.b.t. jonge afgestudeerde kunstenaars: de zilveren ster van de PdN (2020)