Logo Randolph Algera
Volg ons ook via:
Taalkeuze:

Over Randolph Algera

OPLEIDING
Randolph Algera (1964) behaalt in 2015 zijn Mastertitel aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen en wint meteen de Prix de Norvège voor zijn schilderijen. Hij studeert ook enige tijd aan de Florence Academy of Art.


Stijl
Zijn stijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie. Hij speelt met perspectieven en de wetten van de klassieke kunst. Hij werkt in hoge mate vanuit zijn gevoel. Zijn schilderijen zijn sfeervol, met veel symboliek en mystiek. Vaak is een bolvorm te ontdekken. De mens speelt een kleine rol in het geheel.
Werkwijze
Zijn landschappen ontstaan vrijwel altijd uit de fantasie. Schetsen en foto's ondersteunen Algera als hij werkt naar de natuur. (model of voorwerpen)
Palet
Hij schildert meestal met olieverf in een vereenvoudigd palet, op linnen of paneel, met een plat penseel. Door transparant en in lagen te werken, creëert hij diepte. Randolph schildert al heel lang, maakt veel schilderijen en wandschilderingen; vrijwel alles is verkocht.
Exposities
Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. In Parijs, New York, St.-Louis, Lecce e.a.
Uniek

Algera is Meester Restaurator èn Meester Schilder, een combinatie met mogelijkheden!
Art-Decor
Zijn Mastertitel voor de Schilderkunst heeft zeker een toegevoegde waarde voor zijn restauratiebedrijf Art-Decor, dat hij in 1994 opricht. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in conservatie en restauratie en zit al 40 jaar in het vak.

 

logo art decor klein

      logo autrevue klein

 

Galerie Autrevue

Hij richt in 2018 Galerie Autrevue op. Hij doet dit samen met zijn vrouw Gabriëlle Westra, ook Master in de Schilderkunst. Zij legt zich toe op de portretkunst en is meermalen genomineerd voor de Nederlandse Portret Prijs. In de galerie exposeren zij hun werk en dat van andere talentvolle kunstenaars uit binnen- en buitenland. Realistische en surrealistische schilderijen gecombineerd met sculpturen.
Decoratiewerk
Opdrachten voor zaken en particulieren, zowel voor binnen als buiten, zijn vrijwel altijd vol originaliteit. In samenspraak met de opdrachtgever lever ik een fotopresentatie van het gewenste idee. Dit kan zijn een wandschildering, een trompe-l'oeil, een hout- of marmer imitatie, een sjabloon techniek enz. Totaalprojecten kunnen van vloer tot plafond en van wand tot wand gaan, inclusief verlichting. U vindt ons decoratieve werk o.a. in de horeca, in winkels, kantoren, beautycentra en sportcomplexen enz.
Docent
Algera is docent muurschilderingen aan de Klassieke Academie. Hij geeft regelmatig lezingen.
Zijn werk is o.a. te zien in het UMCG, in de Museumkerk in Assen en in hotel grand café In de Brouwerij in Leeuwarden.
Evenementen
Hij organiseert evenementen zoals het Art-Diner, een zinnenprikkelend event op een toplocatie, waarbij muziek, film, poëzie, sprekers en haute cuisine gerechten gecombineerd worden met een kunstexpositie.

Prijzen

Voor zijn schilderijen - de Prix de Norvège (2015)

Nominaties - Schilderij van het Jaar voor 2 werken in 2019

Voor zijn inzet m.b.t. jonge afgestudeerde kunstenaars: de zilveren ster van de PdN (2020)