Logo Randolph Algera
Volg ons ook via:
Taalkeuze:

Plafondschildering kerk in Assen bijna klaar

De plafondschildering in de museumkerk van Jan van Loon in Assen nadert haar voltooiing.

Randolph Algera en anderen zijn bezig met de voltooiing van het centrale deel van de plafondschildering in de Museumkerk Jan van Loon in Assen. Het is een bijzonder ontwerp, een optische illusie. Het is zo ontworpen, dat het lijkt alsof de ramen in de wanden doorlopen in het plafond, waardoor de indruk gewekt wordt dat er een verdieping bijgekomen is. In het centrale deel zie je het werk van de masterstudenten, die zich daarvoor verdiept hebben in de historie van de kerk om zo tot een betekenisvol ontwerp te komen. Eerder zijn er al twee delen voltooid.

Zie https://www.rtvdrenthe.nl/.../doopsgezinde-kerk-in-assen...

Op de foto's zijn Ferenc Erdok, Maarten Dalstra, Arnoud Algera, Gabriëlle Westra en Randolph Algera aan het werk. En ook Rein Pol werkt mee.

 

Vanochtend was de radiouitzending over de plafondschildering in Assen. Tussen 46:50 en 50.40 te beluisteren op https://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/goedemorgen-drenthe/231 en op TV te zien op RTVDrenthe: 

 

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/16326369/plafondschildering-over-doopsgezinden-verrijking-voor-monumentaal-kerkje-in-assen

 

Margriet Benak van RTV Drenthe interviewde onder meer Randolph Algera. Hij heeft als docent muurschilderen aan de Klassieke Academie Groningen drie jaar lang 30 uren per jaar met verschillende lichtingen Masterstudenten aan dit project gewerkt. Een echt samenwerkingsproject in de museumkerk van Jan van Loon. Het project toont zijn wens: de geschiedenis van de Doopsgezinde Kerk en zijn beroemde aanhangers, onder wie Anthony Winkler Prins (encyclopedist) en Joost van den Vondel (dichter), Leeghwater (drooglegging polders), Seth Gaaikema (cabaretier), Annemarie Jorritsma (politica). Het project zal na een week of twee voltooid zijn.


 


 

 Terug naar overzicht