Logo Randolph Algera
Volg ons ook via:
Taalkeuze:

Muurschildering (in uitvoering) in UMCG

De Master 1 van de Klassieke Academie Groningen werkt o.l.v. docent Randolph Algera aan het derde deel van een muurschildering in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Om de muren van de blauwe patio van het UMCG op te vrolijken werken studenten van de Master-1 opleiding van de Klassieke Academie Groningen onder leiding van hun docent Randolph Algera aan het derde deel van een muurschildering. Vooral het leren van verhoudingen en perspectief is hierbij interessant.

 

De muurschildering op de kopwand in de Blauwe Patio bestaat uit drie verschillende afbeeldingen die complementair zijn. De eerste twee wandschilderingen zijn in het voorjaar van 2018 en 2019 ontworpen en gerealiseerd door diverse leerlingen aan de Masteropleiding van de Klassieke Academie uit Groningen.
In de 1e week van maart van 2020 is men begonnen aan de derde en laatste wandschildering aan de rechterzijde van de kopwand.
Het kunstwerk is tijdelijk ‘on hold' vanwege de coronasituatie. De twee kleine foto's dateren van de 1e week van maart 2020 en zijn gemaakt door Bert Eikelboom.

 

 

 Terug naar overzicht